25.04.2013

Турско-българска търговско-индустриална камара организира бизнес закуска на тема Инвестиционна среда и стимули в Турция. Събитието ще се състои на 25 aприл 2013 г. в зала Роял на Хотел Шератон София Хотел Балкан от 08.30 часа. Участието е с предварителна регистрация, като таксата за участие на фирми нечленуващи в Турско-българска търговско-индустриална камара е 25 лева.

През последните 10 години турската икономика бележи завиден ръст със средно 5% годишно, които я правят 6’та по големина в Европа и 16’та в света. Преоткриването на нови пазари в Мала Азия и Африка и увеличаването на износа до рекордните 150 милиарда долара през 2012 година даде допълнителен тласък на инвестиционния интерес към Турция.

Мерките за насърчаване на инвестициите предприети от правителството спомогнаха за увеличаване на преките чуждестранни инвестиции, които само за последните 8 години стигат до почти 100 милиарда долара. Най-големият дял в чуждестранните инвестиции в Турция е на фирми от европейските държави, които през 2012 година стигат до рекордните нива отбелязани през 2006 година, преди възникването на глобалната криза.

Разделянето на приоритетни региони и стимулирането на инвестициите в тях осигуряват постоянния интерес на чуждестранните фирми в Турция. В най-приоритетните региони стимулите за насърчаване на инвестициите стигат до 80% от сумата за самата инвестиция. Специална програма подпомага безвъзмездно R&D проекти на стойност до 1 милион лири. Отделно от стимулите за насърчаване на инвестициите, Тюрк Ексимбанк подпомага финансово износа на стоки произведени в Турция. Това са само част от мерките, които правят Турция привлекателна за над 35 000 чуждестранни фирми развиващи дейност в страната.

Основателно тези мерки и постоянно развиващият се Турски пазар привличат все повече вниманието и на Българските компании, ето защо Турско-българска търговско-индустриална камара организира бизнес закуска на тема Investment Environment & Incentives in Turkey

Регистрацията може да се направи online ТУК.

Лице за контакти:

Тимур Халилов

timur.halilov@tbcci.bg

 

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Бизнес закуска на тема „Инвестиционна среда и стимули в Турция”