14.05.2014

„Политики за развитие на изостаналите региони“ ще е темата на публично изслушване в Народното събрание с участието на председателя на Европейския икономически и социален комитет Анри Малос. Форумът, който е под патронажа на председателя на парламента Михаил Миков, ще се проведе на 14 май 2014 г., сряда, 12.30 часа, зала „Изток“ на парламента.

Изслушването е съвместна инициатива на Народното събрание, Европейския икономически и социален комитет и Икономическия и социален съвет на Република България. Във форума ще участват народни представители от парламентите на България, Гърция, Румъния и Сърбия, министри от българското правителство, както и членове на Икономическия и социален съвет, представители на Агенцията по заетостта и на Българската агенция за инвестиции, на местната власт, синдикатите и работодателските организации.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще открие публичното изслушване. Предвижда се изказвания да направят председателят на Европейския икономически и социален комитет Анри Малос, вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Събитието ще бъде излъчвано в реално време в интернет-сайта на Народното събрание.

БСК ще бъде представлявана от г-н Бранимир Ханджиев – главен директор „Международни организации и програми”.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

„Политики за развитие на изостаналите региони“ - публично изслушване в Народното събрание