09.06.2016 - 10.06.2016

Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016 предоставя 10 000 лв. награден фонд за реализация на най-доброто предложение

За трета поредна година Innovation Starter, в партньорство с Нов Български Университет, организира безплатна Академия за иновации за студенти. Инициативата се организира с подкрепата на Столична община и ще се проведе на 9 и 10 юни в София Тех Парк. В събитието освен студенти от НБУ могат да участват и студенти от СУ "Св. Климент Охридски", ТУ София, УНСС и други университети в страната.

Тази година, проектът ще се реализира под формата на първия 24-часов Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016. Инициативата се организира в партньорство със Столична община, Асоциация за развитие на София и Фонда за иновации. В рамките на "Академия за иновации 2016", студенти ще имат възможността да разработват и презентират свои решения за развитие на столицата в три категории – образование, здравеопазване и културно и историческо наследство. Младежите ще могат да разработят свои идеи и решения под формата на 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги във всяка една от категориите. Голямата награда за отбора победител е 10 000 лв., предоставени от Фонда за иновации. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни награди.

В надпреварата могат да вземат участие отбори с екип от максимум 10 човека, които трябва да се регистрират от 25 април до 30 май на innovationstarterbox.bg. На 9 и 10 юни в София Тех Парк всеки отбор ще има възможност да работи 24 часа под менторството на журито и членове на екипа на Innovation Starter по своите демо версии, дигитални платформи, софтуерни решения и презентации за развитие на столицата. Представянето на проектите ще бъде публично и ще се проведе на 10 юни от 13:00 ч. в иновационния форум "Джон Атанасов". Предложените решения за развитие на София ще бъдат оценявани от експертно жури и надзорен съвет от представители на административни органи, учебни институции, организации, насочени към подпомагане на стартиращ бизнес и бизнес развитие, ръководители на водещи компании и журналисти. В състава на журито са Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община; Анна-Мари Виламовска, секретар по иновационна и здравна политика на президента на Република България; Ивайло Филипов, Изпълнителен директор "Информационно обслужване"; Теодор Седларски, Декан на факултет "Стопанско управление" СУ "Св. Климент Охридски"; проф. Владимир Пулков, Технически университет София; Евгения Пеева, Изпълнителен директор на "Заедно в час"; Кристиян Постаджиян, Директор на Програмния съвет, Департамент „Кино, реклама и шоубизнес”, НБУ; Тодор Тодоров, Оперативен директор, Англо-американско училище; Елвин Гури, Изпълнителен директор Empower Capital; Тодор Брешков, Управляващ партньор LAUNCHub; Филип Генов, Вицепрезидент и мениджър специални проекти УниКредит Булбанк; Илияна Захариева, Директор корпоративни комуникации, Мобилтел; Анатоли Краев, Директор бизнес развитие, Теленор; Ираван Хира, Изпълнителен директор Hewlett Packard Enterprise; Радослав Николов, Изпълнителен директор, SAP Labs; Георги Брашнаров, Изпълнителен директор, Немечек; Елена Маринова, Президент на  Мусала Софт, Росен Мисов, Изпълнителен директор, Българска асоциация на рекламодателите; Мартин Димитров, Изпълнителен директор Нитрам; Алексей Лазаров, главен редактор в. Капитал и Весела Калъчева, Изпълнителен директор на БАИТ. Състав на надзорния съвет: Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет, Дончо Барбалов, зам. кмет на Столична община, Тодор Чобанов, зам. кмет на Столична община, Иван Велков, общински съветник.

 Паралелно със Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016, в рамките на "Академия за иновации 2016", на 9 юни от 9:00 до 13:00 ч. всички желаещи ще имат възможност да посетят безплатни лекции по темите иновации и креативност в градска среда. Водещи международни и български експерти ще запознаят посетителите с последните тенденции в областта, с концепциите за "креативен град” и за “иновации в градска среда”.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Студенти предлагат иновативни проекти за развитието на столицата в 24-часова надпревара