13.10.2016 - 15.10.2016

Местните органи на БСК в общините Балчик, Каварна и Шабла, чрез сдружението „Черноморска Ривиера – Добруджа“, участват в Черноморския туристически форум - Варна 2016, който се провежда от 13 до 15 октомври в к.к. ”Св. Св. Константин и Елена”.

Организатори:

Министерство на туризма
Община Варна
Варненска туристическа камара 

С подкрепата на:  

  • “Култура и туризъм на българския Североизток”
  • Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите
  • Съюз на екскурзоводите в България
  • Варненска асоциация на туристическите агенции
  • Българска асоциация на сомелиерите и виноценителите 
  • Съюз на хотелиерите – Златни пясъци
  • Съюз на собствениците за развитие на Златни пясъци

вж. ПРОГРАМА на форума

_____

Сдружение с нестопанска цел „ЧЕРНОМОРСКА РИВИЕРА – ДОБРУДЖА“ е регистрирано от Добрички окръжен съд в обществена полза през 2016 година. Учредено е от местните органи на Българска стопанска камара в общините Балчик, Каварна и Шабла, както и представители на туристическия бранш в региона на Северното Черноморие, за да обединява местните предриемачески инициативи в туризма на курорт „Албена”, Община Балчик, Община Каварна, Община Шабла в България и черноморските общини Мангалия, Ефория, Констанца, Наводари, Бабадаг, Тулча, Сулина и Дунавската Делта в окръзите Констанца и Тулча като туристически регион. Основните насоки и цели е да съдейства за развитието на туристическия продукт, маркетинговата и рекламната дейност, като формира запазена марка (brand) на „ЧЕРНОМОРСКА РИВИЕРА – ДОБРУДЖА“ като туристически регион. Да провежда ефективна реклама на „ЧЕРНОМОРСКА РИВИЕРА – ДОБРУДЖА“ като туристически регион в страната и чужбина, съобразно  неговата специфика, характерни ресурси и възможности за практикуване на различни видове туризъм. Да маркетира „ЧЕРНОМОРСКА РИВИЕРА – ДОБРУДЖА“ и като туристическа дестинация с основен приоритет – удължаване сезона чрез развиване алтернативни форми на туризъм край Северното Черноморие.

Основните действия са рекламиране на регион Добруджанско Черноморие, обхващащ района от село Кранево през Дуранкулак до Мамая и Делтата на Дунав и формиране на нови туристически продукти – екотуризъм, дегустации на местни специалитети и вина, спортни прояви, посещение на исторически и културни забележителности и други. Осъществяване на действия за поетапно изграждане на велопътеки по маршрут Кранево, резерват Батово, Балчик, Каварна, Шабла, Мамая до Делтата на Дунав. Организиране обмяна на опит между близките градове /курорти/ в България и Румъния. Организиране и провеждане курсове за квалификация, преквалификация и повишаване квалификацията на кадрите, работещи в туризма.

Сдружение „ЧЕРНОМОРСКА РИВИЕРА – ДОБРУДЖА“ е вашият надежден партньор!

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Черноморски туристически форум – Варна 2016