22.03.2018

В рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, на 22 и 23 март, в Резиденция "Бояна", ще се проведе среща на Група 1 "Работодатели" на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).

Темата на форума е "Преодоляване на разликата в уменията за растеж и създаване на работни места - бизнес перспектива".

Форумът се организира от ЕИСК и Асоциацията на организациите на българските работодатели, която през 2018 г. се председателства на ротационен принцип от БСК.

Форумът ще бъде официално открит от вицепрезидента Илияна Йотова, председателя на парламентарната Комисия по труда и социалната политика Хасан Адемов и министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова. Участие са потвърдили зам.-министри и други официални лица.

Модератори на срещата ще бъдат Румен Радев (зам.-председател на УС на АИКБ)) и Жана Величкова (Асоциация на производителите на безалкохолни напитки).

Продължаващото интензивно развитие на глобализацията, цифровизацията и демографските промени имат значително въздействие върху пазарите на труда и предприятията в цяла Европа. 40% от европейските работодатели срещат трудности при наемането на хора с необходимите им умения за растеж и иновации. В същото време, 70 милиона европейци нямат адекватни умения за четене и писане, а още по-малко имат математически и цифрови умения.

  • Как да преодолеем разликата в уменията?
  • Как да адаптираме образователните системи към днешните предизвикателства?
  • Какво трябва да се направи на европейско и национално равнище?

Заедно ще се опитаме да отговорим на тези въпроси в рамките на настоящата конференция.

Ръководителите на представителните организации на работодателите, създателите на политики и академичните среди ще обсъдят и споделят най-добрите практики, за да представят идеи и решения.

вж. ПРОГРАМА

Вижте събитието в календара на Българското европредседателство.

БЮЛЕТИН НА ЕИСК

____________

НА ВНИМАНИЕТО НА МЕДИИТЕ:

Във връзка със специалния режим на достъп до събитието молим представителите на средствата за масова информация да заявят интереса си към отразяване на форума, като изпратят до 11 март т.г., на адрес martin@bia-bg.com следната информация: медия, име, фамилия, email. На посочения от заявителя email ще бъде получен линк към регистрационна форма, която трябва да се попълни собственоръчно!

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Среща на група 1