17.05.2018

На 17 май 2018 г., четвъртък, от 11.00 до 12.00 часа, в конферентната зала на БСК (София, ул. Алабин 16-20, ет.1) ще се проведе церемонията по връчване на наградите на БСК за принос към развитието на българската икономика „ИН-5“.

Името на наградите отразява петте стълба на икономическия просперитет - ИНдустрия, ИНвестиции, ИНовации, ИНициатива, ИНтелект.

Наградите „ИН-5“ са учредени през 2005 г. по повод 25-годишнината от основаването на БСК, а през 2018 г. ще бъдат раздадени за девети път.

Носители на наградите са фирми, научни или учебно-научни организации и физически лица с принос към развитието на икономиката, с фокус върху иновациите и технологичното развитие.

Голямата награда – статуетка „Икар“, е изработена от именития български скулптор проф. Велислав Минеков, а носителите на голямата награда се вписват в Почетната книга на БСК.

Тазгодишното издание на конкурса „ИН-5“ е посветено на Българското председателство на Съвета на ЕС и се провежда като паралелно събитие на Съвета на президентите на BusinessEurope (17-18 май).

Да връчат наградите са поканени ръководители на организации-членки на BusinessEurope, както и представители на изпълнителната и законодателната власт на Р България. Сред връчващите награди ще бъде и Маркус Байрер, генерален директор на BusinessEurope, който ще е на разположение за журналистически въпроси преди събитието (10.30-11.00 ч.).

______

Лого на наградите

Статуетка „Икар“

Почетна книга

     

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Церемония по награждаването на победителите в конкурса „ИН-5“