09.03.2019

Министерството на труда и социалната политика в партньорство със сдружение „Български кариерен форум“ организират Кариерен форум за българи във Великобритания, който ще се проведе на 9 март 2019 г., от 10:00 ч., в Посолство на Република България на адрес: 186-188 Queen’s Gate, London SW7 5HL.

Кариерното изложение в Лондон е част от планирана поредица форуми в чужбина за мотивиране и привличане на български граждани, учащи и живеещи извън пределите на родината, да намерят своята професионална реализация в България. Организирането на форумите е в изпълнение на политиката на правителството за подкрепа на младите хора, тяхното развитие в страната, както и за повишаване конкурентоспособността на българската икономика. Завръщането на младите хора в родината е важен елемент и необходима предпоставка за постигане на напредък и в борбата с негативните демографски тенденции.

По време на кариерния форум в Лондон, български студенти и млади специализанти ще бъдат запознати с възможностите за реализация в България и ще имат възможност да осъществят директен контакт с фирми работодатели. Младите хора ще бъдат информирани за положителните тенденции на пазара на труда, доброто трудово и социално законодателство в страната, както и за провежданите мерки и политики в тяхна подкрепа.

По данни на британската Агенция за статистика във висшето образование за учебната 2017-2018 г. броят на студентите от България в Обединеното кралство е бил 6040, изучаващи се в повече от 50 направления. Студентите в чужбина са все по-склонни да търсят професионално развитие у дома, като това важи в особена сила за българските студенти във Великобритания от гледна точка предстоящото излизане на страната от ЕС.

Традиционен домакин на събитието в Лондон е Посолството на Република България във Великобритания. Сградата на мисията е разположена в централната част на Лондон с удобна връзка до публичен транспорт, което позволява удобен достъп от всички части на града. Салоните на посолството предоставят идеални условия за провеждане на кариерни изложения.

По време на форума на всяка фирма - изложител ще бъде предоставен щанд като в допълнение компаниите ще получат и пакет от маркетинг услуги (под формата на интервюта, отразяване в медии и др.).

Участието на фирмите изложители е безплатно, като работодателите сами покриват своите разходи за транспорт и настаняване.

Регистрацията на участващите компании се осъществява през електронната страница на нашите партньори от НПО Български кариерен форум, на следния линк: https://bgcareersfair.com/.

Допълнителна информация относно Кариерният форум за българи във Великобритания, може да получите на следните адреси:

Станимира Парапунова

Началник на отдел „Международно и двустранно сътрудничество“

Тел.: +359 2 8119 506, stanimira@mlsp.government.bg 

Ангел Игнатов

Изпълнителен директор на НПО „Български кариерен форум“

Тел.: +359 885 220 981

a.ignatov@bgcareersfair.com

Александра Александрова

Ст. експерт в отдел „Международно и двустранно сътрудничество“

Тел.: +359 2 8119 506

aleksandra.aleksandrova@mlsp.government.bg

Явор Гочев

Член на Съвета на директорите на НПО „Български кариерен форум“

Тел.: +359 897 728 607

partners@bgcareersfair.com

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Кариерен форум за българи във Великобритания - 9 март 2019 г.