За четвърти път Асоциацията на млекопреработвателите в България и община Луковит организират националния събор „Млечният път на България през вековете“. Той ще се проведе от 6-ти до 8-ми септември на площад „Трети март“в Луковит, като на него ще присъстват много представители на млекопреработвателния бранш. Съборът ще бъде тържествено открит на 6-и септември от 11 часа на площада в града.

Проблемите на млечният сектор в България ще бъдат дискутирани от 13:30 часа на 6-ти септември.

Атракцията на програмата е присъствието на „Най-големият тиган гостува на Луковит“ и шоуто на Ути Бъчваров, който ще забърка миш-маш със 100 килограма българско бяло саламурено сирене.

„Само си представете 100 килограма различни български традиционни сирена от цяла България, извара, превъзходно кисело мляко, настъпрган кашкавал, хиляда сочни и сладки есенни домати и разбира се истински български печен пипер. И понеже сме в едно емблематично място в България, приютило за пореден път този празник, ще добавим и уникалния реселешки воден лук , един от емблематичните вкусове, запазили своя географски произход на кулинарната карта на страната ни. Освен това съм решил да призова и всички малки мои помощници, всички деца, които искат да се научат да готвят със сърце и душа, великата рецепта на нашата „Вкусна България“ , сподели Ути Бъчваров по повод предстоящото събитие.

На 7-ми септември от 10 часа ще за четвърти пореден път ще бъде проведен кулинарният конкурс „Млечният вкус“ за местни ястия с мляко и млечни продукти – изложба на ястията, оценяване и награждаване. От 12:30 часа ще има дегустации „Сирене и вино- традиционните български вкусове“, то е само за ценители!

Богата фолклорна програма от местни фолклорни състави, гайдарска група от Сломян и други, ще съпътства събитията през трите дни, а водещият Иво Танев ще призовава присъстващите и посетителите за много настроение и усмивки.

За да се докоснете до магията на млечните продукти и техните производители, заповядайте на 6,7 и 8 септември на Четвъртия национален събор „Млечният път на България през вековете“, за да се насладите на магията на българските млечни продукти, да сте част от традициите и да сготвим заедно в „Най-големия тиган на България“.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР „МЛЕЧНИЯТ ПЪТ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ“