17.03.2021

denkstatt Ви кани на интерактивен уъркшоп, на който ще сподели как да оценявате програмите за корпоративна социална отговорност и да измервате цялостните въздействия на социални проекти

Компаниите често са изправени пред избор кои точно социални инициативи да подкрепят и как да проследят обективно и в цялост ползите както за компанията, така и за обществото. В нашето съвремие корпоративните социални политики не се задоволяват просто с благотворителност и дарения. Решението за инвестиции и подкрепа минава през отговор на редица въпроси, свързани с цялостното въздействие на проектите, отвъд реализираните дейности и преките им резултати.

Как може да се проследи цялостното въздействие и въобще да се идентифицират възможности за увеличение на позитивните въздействия в планирани и реализиращи се инициативи?

Точно на този въпрос ще отговори екипът на denkstatt в рамките на практически уебинар на 17 март между 11 и 12.30 ч.

Какво да очаквате?

  • Ще покажем как да прилагате международно утвърдена методология за изчисляване на Възвращаемост на социалните инвестиции (Social Return on Investment - SROI);
  • Ще знаете как измервате финансово „създадената стойност“ от социални инвестиции;
  • Ще имате инструмент, с който да по-лесно да привличате партньори и финансиране.

Регистрирайте се безплатно тук

Какви са ползите от SROI?

•Изгражда цялостна картина за въздействията на проектите, отвъд реализираните дейности и преките им резултати.

•Чрез финансовото измерване на въздействията по-лесно могат да бъдат селектирани проекти, които обективно имат по-големи позитивни ефекти.

•Подобряване на възможностите за привличане на партньори и финансиране от неправителствени организации и дарителски инициативи.

•Репутационни предимства.

•Идентифициране на възможности за увеличение на позитивните въздействия в планирани и реализиращи се инициативи.

         

Събитието е част от международната инициатива We value nature 10-day challenge, която обединява дейности и събития за насърчаване устойчиво управление на въздействията на бизнеса върху околната среда. Организатори са водещи глобални организации, които популяризират разбирането за природния капитал не само като средство за създаване на блага, но и като ресурс, който се нуждае от опазване. Това изисква остойностяване на различните въздействия като се вземе предвид как влияят върху човешкото благоденствие и качество на живот. denkstatt e единствената компания в България, която е част от тази международна общност, водена от „Коалиция за капиталите“ (Capitals Coalition) – платформа, която обединява 370 компании, представители на академичните среди и неправителствени организации от цял свят.

 

 

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Социалните програми не са просто благотворителност! Как да изчислите възвращаемостта на социалните инвестиции (SROI)?