22.03.2021

Икономическият и социален съвет ще проведе пленарна сесия на 22 март т.г., понеделник, от 9 часа сутринта. Сесията ще се състои чрез дистанционно участие по електронен път и при дневен ред, който включва приемане на промени в Правилника за дейността на ИСС и промени в Плана за дейността на ИСС за 2021 г.

Във връзка с изпълнението на Плана за дейността на ИСС за 2021 г. и разработването на становища за позициите на Съвета по основни теми от развитието на България председателят на ИСС Зорница Русинова е поканила директора на дирекция „Централно координиране“ в администрацията на Министерския съвет Иван Иванов да представи актуална информация пред пленарната сесия. Членовете на ИСС ще имат възможност да получат се запознаят с напредъка по Националния план за възстановяване и устойчивост, за Споразумението за партньорство и оперативните програми, за Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за програмен период 2021-2027 г., както и за териториалните планове за справедлив преход и Националния инвестиционен план за финансиране Фонда за модернизация.

На 23 март, вторник, по покана на председателя на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова заместник-генералният директор на Генерална дирекция “Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване” на Европейската комисия Андриана Сукова ще разговоря с председателя и членовете на ИСС по един от приоритетите за дейността на ИСС – Планът за действие за въвеждане на Европейския стълб на социалните права. По същата тема, която е приоритетна тема за мандата на ИСС, предстои да се разработи и приеме становище.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Пленарна сесия на Икономическия и социален съвет