25.03.2021

Националната пациентска организация (НПО), в партньорство с Българската стопанска камара (БСК) и в-к „Капитал“, организира дебат между кандидати за народни представители в 45-то Народно събрание. Дебатът „Здравеопазване на кръстопът: между пандемията и реформите” ще постави на обсъждане ключови теми за перспективите на системата в условията на пандемия.

Дебатът ще се проведе онлайн, на 25 март 2021 г., четвъртък, от 11.00 часа, като ще се излъчва на сайтовете на БСК (вж. по-долу), НПО и на дебата, както и във фейсбук и ютуб канала на пациентското обединение.

В рамките на събитието участниците ще дискутират универсалния достъп до здравеопазване и дигитализацията, извънболничната здравна грижа и телемедицината, включително превенцията на заболяванията, намаляването на рисковите фактори, общностните и домашните грижи. Фокус на дебата ще бъде и темата за човешкия капитал в здравеопазването.

За участие в дебата са поканени кандидати за народни представители на основни политически сили, които са получили над 2% одобрение от българите, в рамките на национално социологическо проучване, проведено през март 2021 г. от Изследователски център „Тренд“, по поръчка на в-к „24 часа“.

Потвърдилите участие в дебата са:

  • КП „БСП за България“,
  • КП „ГЕРБ – СДС“,
  • КП „Демократична България – обединение“,
  • КП „Изправи се! Мутри вън!“

Поканите, останали без отговор:

  • КП „Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ“ ,
  • ПП „ВМРО – Българско национално движение“,
  • ПП „Има такъв народ“.

Отказ от участие е декларирала ПП „Движение за права и свободи“.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Дебат „Здравеопазване на кръстопът: между пандемията и реформите”