28.09.2021

Emprove и проектът "Довери се" застават зад изключително важната мисия за икономическо овластяване на жените, a то не би било възможно без работодателите.  

Ето защо, ако сте работодател, тази кауза е ценна и за вас: 

  • Ставате ролеви модел за активна социална промяна с влияние върху обществената нагласа към насилието. 
  • Позиционирате се като социално-отговорен работодател към жените в рискова група 
  • Овластявате служителите си с идеята за директен принос към по-голяма кауза, докато самите те  придобиват ключови нови умения.

Елате на нашата лекция, на която ще преборим заедно #Заблудата „Това не е насилие“ и ще поговорим как да разпознаваме токсичността в човешките взаимоотношения, какво е насилие, защо е нужна ранна превенция включително на работното място.

Чрез представяне на реален казус от практиката на експертите от фондация Emprove ще отговорим на въпросите, които вълнуват всеки от нас – Как да се намеся? Какво да НЕ правя? Каква е наличната подкрепа?

Ще преборим тази заблуда с помощта на терапевт, специалист по темата, както и #ЖенитеSurvivors – първа по рода си общност на жени, успешно излезли от връзки на насилие.

*Годишните загуби, които претърпява Европейската икономика заради насилие, основано на пола, се равняват на €366 милиарда.

Кога и къде?

28.09.2021 г. (вторник), Зала „Слънце“ в сградата на Българската стопанска камара  (София 1527, ул. „Чаталджа“ 76)

Начало: 10:30 часа

Край: 13:30 часа

Моля, изпратете потвърждение за присъствие до 21.09.2021 г. на: denkov@vazov.info

За допълнителни въпроси, свързани с проекта: Орлин Денков, ръководител, тел.: 0887 21 82 92, denkov@vazov.info

*При промяна на противоепидемичните мерки събитието ще се проведе онлайн, като ще получите линк и програма на електронната поща, от която сте изпратили потвърждение за присъствие

За Emprove

Emprove е фондация, която се стреми към цялостно повлияване на обществените нагласи и подкрепа, насочени към жени и момичета, преживели насилие.

За нас е решаващо да повишим усещането за лична отговорност на всички нива в обществото, защото всеки от нас има ключова роля за процеса на овластяване и икономическа независимост на жените.

С екип от над 70 доброволеца и партньорска мрежа в 7 Европейски държави, която зад мотото „Тук сме. Има ни. Не си сама!“ подкрепяме жени, преживели насилие дългосрочно, в посока тяхната повишена независимост. Всичко, което правим за жените е напълно безплатно - онлайн платформа за личностно развитие, психологическа и юридическа подкрепа, коучинг, събития, обучения, групови терапевтични сесии, арт инициативи, както и изграждане на първа по рода си общност на #ЖенитeSurvivors.

За ДОВЕРИ СЕ

Инициативата „Довери се: иновативен модел за превенция на домашното насилие“, е проект на Народно читалище „Иван Вазов – 2014“, гр. София и неформална група от съмишленици и обществено активни граждани, реализиран по Столична програма „Социални иновации“.

Основната цел на проекта е да разчупи стигмата, че домашното насилие е проблем само между двама партньори, а не негативно обществено явление, което още повече резонира в условията на пандемия от COVID-19. От гледна точка на статистическите данни, може да се отбележи, че през последните три години има увеличение на тежките посегателства върху личността, извършени от съпрузи, партньори и близки, включително с фатален край, като по данни на МВР и неправителствения сектор само през 2018 г. 38 жени са загубили живота си вследствие домашно насилие.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Лекция: