16.09.2021 - 01.11.2021

Отворен е приемът на заявки за участие в емблематичните „Гордея се с труда на моите родители“ и "Базар на професии" 2021.  Поредицата от събития за младежко кариерно ориентиране на Българската мрежа на глобалния договор на ООН ще се проведе за втора година в хибриден формат. Той комбинира възможности за виртуални разходки, стрийминг и присъствие на живо на деца, ученици и професионалисти.

Гордея се с труда на моите родители ще се проведе на 1 ноември (понеделник) 2021 г., Денят на народните будители. Компаниите ще имат възможността да приемат в офисите си децата на своите служители, ако епидемичната обстановка и вътрешните мерки го позволяват, за да ги запознаят с ролята на всеки член на екип. Компаниите могат да утвърдят ценността на труда и важното място на всеки служител и с помощта на предварително заснети видеа, излъчвани през комуникационните канали на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Вярваме, че хибридната форма на провеждане на „Гордея се с труда на моите родители“ ще даде възможност на повече деца да осъзнаят важната роля в обществото, която заемат техните родители, без да се прави компромис с грижата за здравето на служителите и семействата им.

Седмият Базар на професиите ще се проведе на 26 и 27 ноември (петък и събота) 2021 г. и ще затвърди позицията си на най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и специалисти. Събитието с хибриден формат ще даде възможност на деца и младежи от цялата страна да се запознаят с широка палитра от професии и перспективи за реализация. Провеждането му на живо ще зависи от епидемичната обстановка в страната. Във виртуална среда, „Базар на професиите" ще включва откриване, излъчване на предварително заснети видеа, както и възможност за дискусия на живо между децата и утвърдени специалисти. „Базар на професиите" е източник на вдъхновение за деца и младежи, техните родители и учители. Той е възможност за компаниите и професионалистите да представят най-интересните аспекти от своята дейност.

Можете да научите повече за емблематичните проекти на Българската мрежа тук.

Такса участие за компаниите: 

Гордея се с труда на моите родители и Базар на професиите:

  • за членове на БМГД: 700 лв.
  • за компании не-членове: 1000 лв. 

Базар на професиите:

  • за членове на БМГД: 500 лв.
  • за компании не-членове: 700 лв.

* за компаниите, които са част от “Гордея се с труда на моите родители” 2021, няма допълнителна такса за Базара.

Записването за едната или и двете инициативи е отворено до 1 октомври 2021. На 4 октомври ще се проведе виртуална среща за представяне на специален медия кит, който ще помогне на участниците да подготвят представянето си, а на компаниите - да комуникират участието си в проекта. Срещата ще даде възможност за представяне и на пълния капацитет на хибридния формат на събитията, както и редица нови идеи, които ще допринесат за успешното реализиране на проектите.

Ако Вашата компания има желанието да се запише за участие, попълнете следната Заявка и я изпратете на secretariat@unglobalcompact.bg

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Отворен е приемът на заявки за