15.10.2021

Имаме удоволствието да ви поканим да проследите онлайн конференцията “Зеленият преход – решения и предизвикателства за България”! 

Вярваме, че този важен обществен разговор трябва да се води открито и между всички ангажирани страни – институции, синдикати, бизнес, експерти, неправителствени организации, медии, граждани. Единствено така ще помогнем българският Зелен преход да се случи по честен, разбираем и справедлив начин. 

Конференцията ще бъде открита от министър-председателя на Република България Стефан Янев, както и от изпълнителния вицепрезидент на ЕК Франс Тимерманс и комисаря по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. Българската позиция в отделните панели ще представят вицепремиерът по управление на европейските средства, както и министрите на финансите, енергетиката, регионалното развитие и транспорта. 

Конференцията се организира от dir.bg и 3Еnews, a партньори на събитието са Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Институтът за енергиен мениджмънт, Националното сдружение на общините в България, ПанЕвропа, Атлантическият клуб в България, Американската търговска камара в България, Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори, Индустриален клъстер Средногорие, Индустриален клъстер "Електромобили", Българската асоциация по рециклиране, Браншовата асоциация „Полимери", Зеленият център за устойчиви финанси и енергетика. 

Заради важността на разговора, който започваме, организаторите от DIR.BG и 3 e news създадоха специален сайт: https://greentransition.bg/. На него споделяме статии, публикации, проучвания, но най-вече дават възможност за проследяване на събитието онлайн. Сайтът може да бъде споделян свободно в медиите и в социалните мрежи. Там има опция за задаване на въпроси към всички лектори до 14 октомври, а модераторите ще ги обобщят и зададат по време на конференцията. 

Събитието ще се проведе в два официални панела и четири паралелни сесии.

Ще бъде предоставен превод на български и на английски език.

Във форума ще участва и председателят на БСК Добри Митрев.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Конференция “Зеленият преход – решения и предизвикателства за България”