20.12.2021

Икономическият и социален съвет провежда пленарна сесия в понеделник, 20 декември, която ще се проведе в хибридна форма – присъствено и онлайн.

В дневния ред на сесията е предвидено да бъдат приети две становища на Съвета на тема „Принципи и приоритети в новата национална програма по Безопасност и здраве при работа 2022-2024 г. в условията на COVID-19“ и „Доходни неравенства в България: Икономически политики и превенция“.

Предвижда се да бъдат обсъдени и приети резолюции за „Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г.“ и „Предприемане на икономически и социални мерки за възстановяване и растеж“.

Председателят на ИСС Зорница Русинова ще представи и резултатите от проведения по инициатива на съвета Младежки форум #Бъди Европа.

В обсъжданията ще участват заместник-председателите на ИСС Васил Велев, Пламен Димитров и Богомил Николов.

Икономическият и социален съвет на Република България като консултативен орган изразява позицията и волята на организираното гражданско общество по значими въпроси от икономическата и социалната сфера.

С конституирането на 47-мото Народно събрание на Република България на 3 декември 2021 г. и с формирането на постоянен Министерски съвет Икономическият и социален съвет очаква правителството да предприеме адекватни и навременни икономически и социални мерки за възстановяване и растеж на страната в условия на икономическа, социална, демографска, енергийна и здравна криза. В тази връзка ИСС настоява за извеждане на определени приоритети, по които да се работи, като се предприемат конкретни мерки.

След приключване на пленарната сесия ще бъде разпространена информация до медиите с основните акценти от становищата и резолюциите.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Пленарна сесия на Икономическия и социален съвет