09.03.2023

Българската стопанска камара (БСК) и Адвокатско дружество Valentin Savov & Partners организират хибриден семинар на тема: 

„ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ НА СЪДРУЖНИЦИ И УПРАВИТЕЛИ ЗА ПУБЛИЧНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДРУЖЕСТВОТО“

Дата: 9 март 2023 г., четвъртък

Час: 16:00-17:30 часа

Място: Зала „Луна“ на Българска стопанска камара (София, ул. Чаталджа 76) или онлайн чрез платформата ZOOM.

Лектор: адв. Валентин Савов – управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Валентин Савов и партньори“

Обучението е БЕЗПЛАТНО за членове на БСК, а за нечленуващи в Камарата участници е с такса в размер на 50 лв. без ДДС, платена по банков път: Банка ДСК EАД София - BIC STSABGSF, IBAN BG61STSA93000021609234.

Резюме на темата:

Съдружниците в едно търговско дружество (ЕООД, ООД, ЕАД, АД) или неговите управители могат да станат отговорни със своето лично имущество за задълженията на дружеството, в което са съдружници и/или управители. Отговорността се ангажира при определени действия или бездействия на управителите/съдружниците и при невъзможност държавата да се удовлетвори от активите на дружеството-длъжник.

През последните няколко години се увеличават ревизиите на физически лица – управители и/или съдружници, с които се ангажира личната им отговорност. Претенциите на НАП се простират върху личното имущество на управителя/съдружника, като ревизията се съпътства с налагане на обезпечителни мерки като запор на вземания по банкови сметки, възбрани върху недвижими имоти и други.

Семинарът има за цел да разгледа всички хипотези, действия или бездействия на управители/ съдружници, които могат да ангажират тяхната лична отговорност (с лично имущество). Ще научите каква е практиката на НАП и как да се защитите.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА УЧАСТИЕ ТУК до 8 март!
След регистрацията ще получите код за ZOOM.

Валентин Савов е управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Валентин Савов и партньори“, адвокат с повече от 15 години юридически опит, придобит във водещи кантори в Амстердам, Холандия, Токио, Япония и България. От 2019 г. е член на Изпълнителния комитет на Международната фискална асоциация. От 2010 г. е посочен като външен консултант и експерт към данъчните власти в областта на международното данъчно право, трансферното ценообразуване и прилагането на данъчни спогодби. Валентин Савов е арбитър към арбитражните съдилища на Българската стопанска камара и на Германо-българската индустриално-търговска камара.

„Валентин Савов и партньори“ (член на БСК) е бизнес правна практика, предоставяща всички видове свързани с бизнеса правни и данъчни услуги на международни и местни клиенти. Чрез чуждестранните си партньори адвокатското дружество подпомага своите клиенти с правни и данъчни съвети относно приложимото законодателство в множество вътрешни и офшорни юрисдикции, включително Холандия, Люксембург, Швейцария, Франция, Германия, Кипър, Малта, Белгия, Португалия, Испания , Русия, Украйна, Македония, Сърбия, Гърция, Бразилия и др.

За допълнителна информация: адв. Валентин Савов

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Семинар: „Лична отговорност на съдружници и управители  за публичните задължения на дружеството“