18.04.2024

Двустранна търговска камара България-Румъния (BCCBR), с подкрепата на Българската стопанска камара(БСК), организира експертно събитие на тема: “Предизвикателствата пред бизнеса в България при прилагане на конкурентното право. Практически насоки”.

18 април 2024 г., от 10:00 ч. -13:00 ч., ул. Чаталджа 76, Българска стопанска камара, зала "Слънце"

Събитието поставя акцент върху актуални теми и предизвикателствата пред бизнеса във връзка с прилагането на конкурентното право, като:

  • Споразумения и съгласувани практики, които нарушават конкуренцията.
  • Забранени практики при участие в търгове, обществени поръчки и подготовка на тръжна документация.
  • Какво представлява злоупотребата с господстващо положение.
  • Нелоялни търговски практики. Подвеждаща и сравнителна реклама.

Често срещаните масови схващания като: „Определени действия са законни, защото винаги са били част от начина на правене на бизнес в България“, „Правото на конкуренция се прилага само за големите компании” или „Само писмените споразумения между конкуренти за фиксиране на цените, представляват картелно споразумение“, са опровергани категорично от практиката в България и ЕС и тези разбирания поставят компаниите в сериозен риск, водещи до финансови санкции и ограничения в дейността им.

Доказани експерти с дългогодишен опит ще представят примери от практиката в България и извън нея за нелоялните търговски практики и ще дадат насоки във връзка с прилагането на правилата за защита на конкуренцията, които да сведат до минимум рисковете в компаниите.

адв. Николай Гугински - Партньор в Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“. Ръководител на практиката по Конкурентно право и антитръст.

адв. Десислава Йорданова – С над 25 год. практика в областта на правото на конкуренция. Нейната експертиза идва от работата й като началник-отдел в Комисията за защита на конкуренцията и адвокат в престижни български и международни кантори.

адв. Владислав Антонов - старши адвокат с над 15 г. практика в областта на конкурентното право, търговско и европейско право и защита на потребителите.

Събитието е специално насочено към хора, пряко ангажирани с вземането на бизнес решения, представители на правни, търговски и маркетингови отдели, служители от частния сектор и държавната администрация.

Необходима е предварителна регистрация до 15 април 2024 г. на https://forms.gle/QVLjqpCx4fB4whhE7.

 

Входът е безплатен, но е със задължителна предварителна регистрация!

Карта с възможности за паркиране вижте ТУК.

 

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Конференция: “Предизвикателствата пред бизнеса в България при прилагане на конкурентното право. Практически насоки”