Скъпи приятели,

В ръцете си държите първия брой на издание, родено в един от малкото моменти на „безделие“. Предизвикателството на това съдържание е да избягаме от делника, но и да открием нови идеи, които да направят същия този делник по-добър, цветен и успешен.

Щом първият брой на Noblesse oblige е попаднал при Вас, значи наистина го заслужавате. Това е общността от хора, на които вярваме, и смятаме, че техният ден ще стане по-усмихнат, ако това издание е сутринта на бюрото им. Този тип съдържание живее много по-дълго от вчерашния вестник, а когато в него има полезни неща, може да се превърне в колекционерска страст и да се чете не само от един човек, но и от колегите, семейството и приятелите му.

Всеки от нас има ограничени сили за битки, ограничена енергия да преодолява очевидни неща, които му се отнемат и трябва отново да се бори за тях.

Благородството задължава да предадем другиму знанието за това как сме извоювали своите победи. Това е като щафета на знанието - не си предаваме факел един на друг, а си предаваме знания и опит. Това е моята лична убеденост и съм щастлив, че тя е споделена от целия екип на този проект. Надявам се тя да бъде споделена и от Вас.

Вярвам, че изданието на БСК ще се превърне в една устойчива платформа, в която нашите членове и самите ние ще научаваме повече един за друг, за онази сладка лудост да бъдеш предприемач, да зависиш единствено от собственото си усърдие, трудолюбие, амбиции, фантазия, недоспиване и всичко това в търсене на успеха, въпреки трудностите.

Аз искам да не допускаме убийството на предприемаческия дух, на тази рядка и ценна дарба да бъдеш различен, да поемаш риск и да създаваш благо. Признавам, че сме малко закъснели, но мечтая да събудим за живот толкова много неща, които или са изчезнали, или са в клинична смърт и имат нужда от кислород, вода и слънце, за да се възродят. И понеже мечтая за Съживяване, едва ли има по-подходяща дата за първия брой на списанието от 22 март – вече настъпилата пролет и Световен ден на водата.

Нека да полеем новия живот и да си припомним за четвъртото агрегатно състояние на водата (резултат от усилията на българска биохимичка!) - водата има и памет. Това съвсем си идва на мястото - не само да я пием, не само да я ползваме като ресурс или да си слагаме бучка лед в уискито, но и да знаем, че водата има свойството да запаметява. Длъжни сме да пренесем знанието през всички брегове, край които тече реката на българския бизнес…

Добре дошли в клуба Noblesse oblige!

Приятно четене!

 

Радосвет Радев
Председател на УС на БСК

Отпечатано във 

 

Дата: 22.03.2019

Прочетено: 1355