На 28 май 2018 г. българската бизнес общност изгуби своя символ – човекът, който отдаде целия си живот, цялата си енергия, интелектуална и емоционална сила за изграждането на едно по-добро и по-справедливо общество.

Страната ни изгуби един непримирим дух, мислещ, търсещ, виждащ напред, в бъдещето. Ние, неговите колеги, приятели и съмишленици, изгубихме един изключителен човек, който ни обединяваше, мотивираше и изграждаше като личности. За нас той беше не просто колега и ръководител, а човек, готов да изслуша и разбере, да посъветва, да помогне, да се довери, да сподели идеи и мисли, да разкаже виц…

Такъв ще запомним Божидар Данев – позитивен, съпричастен, щедър, почтен, мъдър, отговорен, отдаден докрай на идеите и каузите си. Споменът за него ще носим завинаги в душите и сърцата си. Защото за нас Божидар Данев беше и остава преди всичко ЧОВЕК!

На 5 ноември 2019 г. Божидар Данев трябваше да навърши 80 години, а през 2020 г. Българската стопанска камара, на която той отдаде 25 години от живота си, отбелязва своята 40-годишнина.

По тези идва повода, в края на м. април 2020 г. ще излезе от печат сборник, съдържащ авторски статии и интервюта на Божидар Данев, както и спомени за него от над 60 негови колеги и приятели, икономисти, политици, художници и др. Изданието ще бъде луксозно, във формат А5, 232 стр., с твърда корица.

Сборникът „Божидар Данев – познатият и непознатият“ е посветен на 40-годишнината на БСК и 80-годишнината на забележителния човек Божидар Данев.

За да бъде помнен…

 

www.ik.bia-bg.com

 

Дата: 20.04.2020

Автор: ИК "Божидар Данев" ЕООД

Прочетено: 645