01.07.2005

На 1 юли 2005 г. Сдружението на предприемачите в гр. Панагюрище връчи за пети пореден път годишните награди за най-добър предприемач за 2004 г. “Златен ритон”

На 1 юли т.г. се проведе традиционната за Сдружение на Предприемачите - гр. Панагюрище, церемония по връчването на годишните награди за "Най-добър предприемач" за предходната 2004 година.

Съгласно изработения статут на наградите, 9-членна комисия номинира по определени критерии в осем категории най-достойните предприемачи за преходната година. И тази година в състава на комисията бяха включени представители на БСК, Индустриална стопанска асоциация - Пазарджик, Община Панагюрище, браншови организации, независими експерт счетоводители.

Гости на тазгодишното издание на наградите "Златен Ритон" бяха - Иван Димитров, Областен управител на област Пазарджик, инж. Марко Мечев - Кмет на Панагюрище и вече депутат от 40-ото Народно събрание, Георги Славов - Гл. Директор "Информационни технологии" в БСК,  Атанас Бойков - отговарящ за регионалните организации при БСК, Цв. Радина - Изпълнителен директор ИСА-Пазарджик, Пенка Пенева - депутат от 39-ото НС, Валентин Милтенов - депутат от 39-ото и от 40-ото НС, Георги Гергинеков - Председател на ОбС - Панагюрище.

Наградените предприемачи са следните:

  • Категория "Търговия и услуги"- ЕТ "Алекс - А. Бакърджиев"
  • Категория "Производство"  - "Микро Вю Ендоскопи Оптик" АД с Изпълнителен Директор г-н Марин Филин
  • Категория "Инвеститор"-  "Бунай " ООД с управител инж. Стоян Мачеев
  • Категория "Бизнес дама за 2004 година"  -  г-жа Стоянка Върлякова - Фирма "ЛАЗАРСОН - А"  ООД
  • Категория "Най-много разкрити нови работни места през годината" - Фирма  "Клип глас" ООД с управител инж. Ангел Иванов
  • Категорията "Дарител"- Фирма "Огнена хризантема"  ЕООД -  с управител г-н Иван Иванов

Специални награди - за особени заслуги:

  • "За цялостен принос към Сдружението"-  г-н Николай Митев - собственик на фирма СД "Елдорадо -Експорт-Импорт" и настоящ председател на Сдружение на предприемачите;
  • "За най-голям принос в развитието на Община Панагюрище", където според Статута могат да бъдат номинирани и лица, които не са членове на Сдружението, но с дейността си през изтеклата година значително са подпомогнали  развитието, популяризирането и издигане авторитета  на общината, тази година наградата бе връчена на д-р инж. Лъчезар Цоцорков, Изп. Директор на Асарел-Медет АД,  един от инициаторите и създателите на Сдружението на предприемачите  и негов почетен председател.

За първи път бяха връчени и три допълнителни награди - Грамота за най-пълно и достоверно отразяване на живота и инициативите на Сдружението  - на гл. редактор на в. "Оборище" -Павлина Вайсилова, и две специални Свидетелства за Дарение за направените от тях безвъзмездни дарения в полза на Сдружението - на Стоян Мачеев - "Бунай" ООД, и Иван Иванов - "Огнена Хризантема" ЕООД.

Тазгодишното тържество беше обогатено и с една допълнителна церемония - връчването на отличителните Златни значки на Сдружението, Критериите за получаването на които бяха приети от Общо събрание на Сдружението, в началото на тази година. Значките са изработени от 3,5 г злато от члена на Сдружението Николай Семов и представляват знака на сдружението - един от ритоните на знаковото Панагюрското златно съкровище. За да получи тази значка, всеки един от членовете на Сдружението трябваше да покрие критерий, по чиято оценка бе необходимо да получи минимум 125 точки. Така в първата група които получиха Златната значка попаднаха 15 души.

Дата: 01.07.2005

Източник: www.bia-bg.com

Прочетено: 5416