18.06.2012

Маркус Байрер, дългогодишен генерален директор на Федерацията на австрийските индустриалци и главен директор на Австрийския индустриален холдинг ÖIAG, е новият генерален директор на BUSINESSEUROPE. Той ще заеме длъжността от януари 2013 г. Това стана ясно по време на редовното заседание на Съвета на председателите на европейския бизнес, което се проведе в Копенхаген. 

Новият генерален директор отговаря на всички професионални и лични изисквания за длъжността. Той е запознат с работата на националните правителства и европейските институции и отлично познава нуждите и интересите на бизнеса, дори в ситуацията на сериозните икономически промени в световен мащаб.

Президентът на BUSINESSEUROPE Юрген Туман сподели, че новият генерален директор ще продължи водената до момента политика на европейското обединение на работодателите и достойно ще замести досегашния генерален директор Филип де Бук.

За себе си новият генерален директор споделя: “Като убеден европеец, аз съм нетърпелив да се включа, особено в този критичен момент за Европа.”

Българската стопанска камара приветства избора на новия генерален директор и благодари за усилията на Филип де Бук при защитата на предприемаческите ценности в ЕС.

 

Дата: 18.06.2012

Източник: БСК

Прочетено: 4582