01.10.2013

Зам.-председателят на БСК Камен Колев оглави Съвета за обществени консултации към Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Г-н Колев беше председател на съвета и по време на мандата на 41-то Народно събрание. 

Основната тема на следващото заседание ще бъде приключването на настоящия програмен период. Вицепремиерът Зинаида Златанова ще представи пред съвета информация за това какви са засечените проблеми по усвояването на средствата и какво правят управляващите, за да ги преодолеят.

По време на днешното заседание редставители на общините се оплакаха от неизяснени въпроси с демаркацията. Освен това имало "бели петна" в настоящия програмен период, тъй като се запазила дефиницията за "селски райони".

Тези бели петна продължават да съществуват, а 2014 година е след два месеца и пак ще бъдем в същата ситуация. Пак ще имаме проекти на парче, без ясна визия и мисъл как и защо се правят, обясниха още представителите на общините у нас.

Освен по годишната програма и определянето на тези бели полета, които възникнат, ще говорим и за проблема с младежката безработица, коментира от своя страна и председателят на комисията Младен Червеняков. Той добави, че има възможност и министър Десислава Терзиева да бъде поканена на някое от следващите заседания, за да внесе повече яснота около определението за "селски региони".

Дата: 01.10.2013

Източник: БСК

Прочетено: 3057