04.11.2013

Воден цикъл на бургаските села Рудник и Черно море за 20 млн. лева

Община Бургас обяви обществена поръчка за изграждане на интегриран воден проект в селата Рудник и Черно море. Проектът се финансира от оперативна програма "Околна среда" и от Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда (ПУДООС). Той предвижда изграждането на битова канализация, канализационна помпена станция, реконструкция и модернизация на водопроводната мрежа на Рудник и Черно море. Изпълнителят трябва да въведе съоръженията в ескплоатация, да проведе тестове, да обучи персонала, да отстрани всички дефекти, възникнали до края на гаранционния срок. Кандидатите трябва да имат минимален оборот от строителство за предходните три години минимум 8 млн. лева. Срокът за изпълнение е 30 месеца. Бургас ще избере икономически най-изгодната оферта.

ВиК мрежа и колекторно-помпена станция за Черноморец за 14 млн. лева

Община Созопол търси изпълнител на поръчка за ВиК мрежа и колекторно-помпена станция в землището на град Черноморец. Поръчката се финансира от оперативна програма "Околна среда". Изпълнителят се ангажира да изгради 13 740 м канализационна мрежа, битови колектори, колекторно-помпени станции и т.н. Финансовите изисквания към кандидатите са високи - общ оборот от дейността за последните три години от 33 млн. лева, от които не по-малко от 4 млн. от строителство, както и достъп до собствен ресурс от поне 2.2 млн. лева. Изпълнителят ще бъде избран на база икономически най-изгодната оферта, като най-голяма тежест - 40%, има предложената технология. Цената има тежест 30%.

ВиК мрежа за созополския квартал Мисаря за 9.2 млн. лева

Още една поръчка във водния сектор обявява община Созопол. Тя е за строителство на ВиК мрежа в землището на града – кв. Мисаря, включваща изграждане на ВиК мрежа с дължина на водопроводната мрежа 7348 м, от които 2253 м главни клонове и 5095 м второстепенни, и дължина на канализационната мрежа 6395 м. Проектът се финансира по оперативна програма "Околна среда". Изискванията към кандидатите са за общ оборот от дейността за последните три години от 23.1 млн. лв., от които 7.7 млн. от строителство, както и достъп до собствен ресурс от 1.5 млн. лева. Отново предложената технология има тежест 40% при избора на изпълнител, цената за изпълнение формира 30% от крайната оценка на офертите.

Спортен комплекс в село Ново село за 6.6 млн. лева 

Ново село ще изгради изцяло нов спортен комплекс на територията на общината за 6.6 млн. лева, като поръчката се финансира от Държавен фонд "Земеделие" и програмата за развитие на селските райони. В проекта се предвижда да бъдат изградени футболно поле с изкуствена тревна настилка, лекоатлетическа писта с 4 състезателни коридора и постоянна ограда; трибуни за зрители; игрища за минифутбол, волейбол, баскетбол и тенис корт; плувен басейн, сервизна сграда, пречиствателна станция за битови отпадни води; резервоар за вода; паркинги за посетители и служебен паркинг. Изискванията към кандидатите са да имат през последните две години поне два договора, сходни с предмета на поръчката, от които поне един да е за сграда или съоръжение за спорт. Цената има тежест 50% при избора на изпълнител. Срокът за изпълнение е 270 дни.

Иновационен форум в рамките на научно-технологичния парк за 6.4 млн. лева

Специално създадената държавна проектна компания "София тех парк" обяви поръчка за изграждане на иновационен форум - част от големия проект за научно-технологичен парк в столицата, който трябва да се появи срещу "Арена Армеец". Поръчката се финансира от оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика". Проектът предвижда проектиране и строителство на сграда с две многофункционални зали за конференции, срещи и събития. Основната зала ще бъде разположена на партерен етаж и трябва да позволява преграждане и да се ползва като три отделни зали с отделни входове и две фоайета към тях. В сутеренния етаж ще е разположена втората зала с директен излаз към амфитреатрален терен и кухня. Общият капацитет на залите е 1000 души. Крайният срок за приключване на строителството е 30 септември 2015 г.

Изграждане на вътрешна канализационна мрежа на с. Сушица за 4.3 млн. лева


Община Стражица обяви обществена поръчка за изграждане на вътрешна канализационна мрежа с пречиствателно съоръжение в с. Сушица. Проектът се финансира по програмата за развитие на селските райони. Крайният срок за изпълнение е 30 април 2015 г. Кандидатите трябва да са строителни компании с оборот за последните три години от дейности, сходни с предмета на поръчката, от поне 7.4 млн. лева. Община Стражица ще избере икономически най-изгодната оферта, като най-голяма тежест при оценката имат техническото предложение - организация, технологична последователност и управление на риска.

Компютърно оборудване за Българската народна банка за 2.6 млн. лева

Българската народна банка обяви обществена поръчка за доставка, инсталиране и гаранционна поддръжка на копютърно оборудване. БНБ поставят изискване техниката да е произведена от IBM "или да е еквивалентно производство". В техническата спецификация са посочени близо 650 компютърни продукта. Изпълнителят се ангажира да извършва софтуерна поддръжка на доставените компоненти, както и да обучи специалисти за работа с техниката. Кандидатите трябва да са оторизирани от производителя на продукти IBM (компютърно оборудване, компоненти и софтуерни продукти) или от официален негов представител за извършване на дейности по доставка, инсталиране и поддръжка. Срокът за изпълнение е 2 години.

Сървъри за Държавен фонд "Земеделие" за 1 млн. лева

Държавен фонд "Земеделие" обяви обществена поръчка за доставка на сървърна инфраструктура за нуждите на програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Мрежите трябва да се изградят в централното управление в София и регионалния център в Пловдив. Поръчката е разделена на две позиции: "Доставка на хардуер за покриване на информационните нужди на ПРСР" и обособена позиция №2 "Доставка на системен софтуер и изграждане на информационен център за данни с необходимите услуги по внедряване". Доставката на хардуер за покриване на информационните нужди на ПРСР включва доставка на 3 (три) броя шасита с по 9 сървъра всяко. Доставката на системен софтуер за изграждане на информационен център за данни за нуждите на ПРСР в София и Пловдив включва лиценз и поддръжка за софтуерен продукт за виртуализация, управление и мониторинг на физически и виртуални сървъри – 18 бр.; лиценз и поддръжка за софтуерен продукт за виртуализация, управление и мониторинг на физически и виртуални сървъри – 22 бр.; лиценз и поддръжка за Remote Desktop Services (или еквивалент) за 300 потребители.

вж. ОРИГИНАЛНАТА ПУБЛИКАЦИЯ

Дата: 04.11.2013

Източник: Капитал

Прочетено: 3202