17.01.2014

Модерен завод в Плевен ще изработва кабелно оборудване за автомобили. Предприятието на "Електрокабел България" е дъщерна компания на световния производител на кабели Nexans Autoelectric Group, произвеждаща кабели за автомобилни марки като "Мерцедес", "Кадилак" и "Опел", съобщиха от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Заводът ще се намира на площ от 5000 квадратни метра, като планираните инвестиции са в размер на няколко милиона евро.

Строежът на предприятието ще започне през пролетта, като след завършването му до края на годината, ще бъдат назначени 600 служители в областта на производството, администрацията, логистиката, контрола на качеството и инженерството.

От компанията посочват, че се спрели на България след проучване за възможностите за инвестиране в няколко страни в Източна Европа. Сред решаващите фактори за избора на Плевен са добрата инфраструктура, качеството на пазара на труда, стабилната валута и влизането на страната ни в ЕС.

"При избора на местоположението отделихме нужното време за по-задълбочен анализ, но сега сме уверени, че до края на 2014 г. ще бъдем в състояние да доставяме на нашите клиенти висококачествени продукти от завода в България", каза Михаел Круп, който ще ръководи проекта в България.

 

Дата: 17.01.2014

Източник: inews.bg/standartnews.com

Прочетено: 4095