31.01.2014

Всеки може да е работодател, Конституцията го разрешава. С тези думи Божидар Данев защити предложените от БСК 28 мерки за намаляване на административната тежест в трудовите и осигурителни отношения. В предаването на бТВ „Тази сутрин“, в което участва и президента на КНСБ Пламен Димитров, Данев коментира предложението за трансфер на висококвалифицирани специалисти между фирмите при изричното съгласие, както на работника, така и на работодателя. По този начин ще повиши мобилността на работната сила, както и ще се подобри конкурентоспособността на предприятията.

„България изостава в редица показатели спрямо ЕС. За разлика от съюза, в страната ни са много малко заетите, които работят чрез агенции за временна работа, изоставаме и в ученето през целия живот“, коментира Божидар Данев.

Изпълнителният председател на БСК защити интересите на работодателите да могат да прекратяват трудовите договори на хората в пенсионна възраст, както и премахването на класа за прослужено време. Според него, премахването на добавката за прослужено време е необходима, предвид факта, че тя е морално остаряла.

Божидар Данев настоя и за реформа в трудовото законодателство, така че да отговаря на съвременните тенденции и индустриални отношения.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА БСК

Виж ВИДЕО

Дата: 31.01.2014

Източник: БСК

Прочетено: 3079