13.02.2014

В официално съобщение на най-големия бизнес съюз в Европа - BUSINESSEUROPE, чийто член е БСК, генералният директор на организацията Маркус Байер определя преговорите и сключването на споразумението между ЕС и САЩ за  Тансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство (TTIP) като ключов приоритет за европейските компании и техните американски партньори.  

„Бизнесът от двете страни на Атлантическия океан очакват постигане на цялостно споразумение, без договаряне на изключения, тъй като в противен случай много компании ще бъдат принудени да плащат обезщетения на потребителите. Също така, ние искаме да видим, че преговарящите поддържат добро темпо в тези преговори“, се казва в съобщението на BUSINESSEUROPE. Според Маркус Байер, от особена важност за успеха на този процес ще бъде резултатът от преговорите във Вашингтон.

„Европейските компании биха искали да видят напредък в редица области, които ще направят трансатлантическата търговия по-ясна, в т.ч. сътрудничеството в областта на регулациите, обществените поръчки, финансовите услуги, инвестициите, митническите и други тарифи“, се казва още в съобщението.

 

Дата: 13.02.2014

Източник: БСК / BUSINESSEUROPE

Прочетено: 3089