21.02.2014

56 български компании са кандидатствали за 11-те годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Отличените ще бъдат обявени на церемония на 25 февруари, съобщи Мария Шишкова, член на Управителния съвет на БФБЛ.

Компаниите са кандидатствали с общо 70 проекта със социална насоченост, реализирани през 2013 г. Проектите ще оценява независимо жури от 13 експерти и уважавани личности от бизнеса, правителствения и неправителствен сектор, от науката, дипломацията и медиите, съобщава БТА.

Всеки от членовете на журито ще оценява самостоятелно номинираните. Оценките ще се сумират в навечерието на церемонията по награждаване, поясни един от членовете на журито Елица Баракова - изпълнителен директор на фондация "Помощ за благотворителността в България".

Категориите, в които ще бъдат отличени организациите, са "Инвеститор в околната среда", "Инвеститор в човешкия капитал", "Инвеститор в знанието", "Инвеститор в обществото", "Награда за маркетинг, свързан с кауза" и "Награда за най-добра социална политика на малко или средно предприятие".

Идеята е да се популяризират най-добрите практики, каза Ираван Хира - председател на БФБЛ.

Дата: 21.02.2014

Източник: Investor.bg

Прочетено: 2411