04.03.2014

На свое заседание, проведено на 28.02.2014 г., Управителният съвет на АБК избра  г-н Илия Левков (председател на ИКЕМ) за новия председател на Асоциацията.

Това стана, след като всички членове на УС единодушно дадоха своя глас за г-н Левков.

Изборът на нов председател, изпревари с няколко месеца края на мандата на досегашния председател – г-н Петър Статев. Това се наложи поради факта, че в края на 2013 г. г-н Статев беше избран за вицепрезидент на Европейския институт по телекомуникационни стандарти (ETSI), както и поради нарастващите му ангажименти, свързани с новата позиция.

Г-н Петър Статевостава в ръководството като член на УС на АБК и ще подпомага дейността на новия председател със своите опит и практически познания за развитие на клъстерите в България, като по този начин ще се запази и приемствеността.

Г-н Илия Левков е председател на Управителния съвет на Индустриален клъстер Електромобили (ИКЕМ).

Предишният oпит на г-н Левков включва управление на различни компании в България. Бил е регионален мениджър на „Спиди“ АД, ръководител офис на Инвестбанк АД. Г-н Илия Левков е председател на Стопанската камара - Петрич от 2000 г. и член на на УС на Регионалната стопанска камара – Благоевград.

Г-н Илия Левков има опит в управление и изпълнение на европейски проекти, бил е регионален координатор по проект по ОПАК. В момента е Председател на Секторен консултативен съвет за сектор Електромобили по проект „Развитие и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите по браншове и региони“, изпълняван от Българска стопанска камара.

Г-н Левков притежава  диплома за магистър по индустриален мениджмънт от  Университета за национално и световно стопанство, София. Специализирал е Корпоративен мениджмънт в Йокохама, Япония.

Дата: 04.03.2014

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 3327