30.10.2014

Съществуват изключително много ограничителни режими и актове, които пречат на нормалния стопански живот. Това каза в парламента председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров след среща между него, председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

На въпрос дали ГЕРБ са готови да преразгледат тези режими акад. Воденичаров отговори : „Те искат да направим едно окончателно предложение от името на академичния клуб и индустриалците, да се запознаят с тях и да започне едно обсъждане”. По думите на Сашо Дончев 2200 регулатора, регистрационни и всякакви други режими тормозят българските предприемачи.

„В последните десетина дни политическите партии водят консултации помежду си и една от темите е административната реформа. Бяхме поканени от г-н Борисов да чуе нашето мнение какво и как да разшифроваме идеята и какво съдържание да сложим на понятието административна реформа”, обясни Сашо Дончев. „Разговорът беше продължение на предишната ни среща, мисля, че в началото на следващата седмица ще имаме повече конкретни неща за казване по тази тема”, посочи той. На въпрос дали са обсъждани имена на министри Дончев отговори, че не са и посочени и това не е тяхна работа.

Дата: 30.10.2014

Източник: focus-news.net

Прочетено: 2457