15.12.2014

Вълна от инвестиции от Западна Европа и бум на строителството на офис площи от висок клас в Пловдив прогнозира пред Дарик зам.-кметът Стефан Стоянов.

Той е категоричен, че с темповете, с които се развива ИТ и аутсорсинг индустрията, в следващите няколко години Пловдив ще има нужда от нови над 100 хил. кв. метра офис площи от висок клас.

"Инвестициите от Западна Европа пък се очаква да дойдат покрай много бързо и добре развиващият се проект "Тракия икономическа зона", който обединява в себе си шест индустриални зони", допълни Стоянов.

В Пловдив предстои да бъде изграден парк „Образование и високи технологии", който включва в себе си чуждоезично висше учебно заведение. То ще даде възможност за привличане на студенти от държави като Германия, Италия и Великобритания.

Само през 2015 година се очаква да заработят 2 нови завода в Радиново, които ще дадат работа на над 5000 човека, уточни зам.-кметът.

По отношение на Китай и азиатския пазар Стоянов обясни, че са положени правилните основи, но не трябва да се очакват бързи резултати.

"Връзките ни с Китай имат за цел привличането на инвестиции в сферата на високите технологии, но икономическият ефект от тях ще усетим едва след няколко години. Твърде рано е да очакваме оттам инвеститор, който да вложи 40-50 млн. евро в региона, но основите за това са положени вече" коментира още зам.-кметът.

 

Дата: 15.12.2014

Източник: Darikfinance.bg

Прочетено: 1733