20.03.2015

Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев и главният директор „Осигурителни отношения“ в БСК Григор Димитров се срещнаха днес, 20 март 2015 г., с председателя на парламентарната Комисия по здравеопазване Даниела Дариткова. Срещата беше по инициатива на БСК.

В хода на разговора бяха обсъдени ключовите проблеми в системата на здравеопазването и здравното осигуряване. Г-жа Дариткова беше запозната и с предложенията на БСК за преодоляване на финансовите дефицити в здравеопазването, като й бяха предоставени и аналитични материали по темата, разработени от експертите на камарата.

Обект на дискусия бяха и предложенията за промени в Закона за здравното осигуряване, предвиждащи увеличение на квотата на държавата в Надзорния съвет на НЗОК. Представителите на БСК потвърдиха съвместната позиция на всички национално признати синдикални и работодателски организации, съгласно която социалните партньори възнамеряват да напуснат Надзорния съвет на НЗОК, в случай, че държавната квота в управлението на касата бъде увеличена.

Участниците в разговора поеха взаимен ангажимент да продължат диалога по повдигнатите въпроси.

Дата: 20.03.2015

Източник: БСК

Прочетено: 3867