14.07.2015

Членът на УС на БСК и собственик на Дарик радио Радосвет Радев в предаването “Още от деня”.

 

Категорично, българският бизнес може да използва ситуацията в южната ни съседка за доброто както на България, така и на Гърция, смята бизнесменът.

- Бизнесът в 21 век вече прави парите си от местата където има диференциали, където има разлика в цени…. Ако ние в България може да произведем по-добро и по-евтино узо, вярвай ми, гръцките кръчми ще дадат… В крайна сметка, това е и Европейският съюз, – обобщи Радосвет Радев.

Промените, които се изискват с новата програма от Гърция откриват за българския бизнес феноменални възможности, каза Радев. Той смята, че така както са поставени нещата пред Гърция през изминалата нощ, Атина “няма много голям суверенитет да не го изпълни”(исканите условия).

- Мисля, че този път ЕС и специално страните от еврозоната доста прагматично подходиха като си гарантираха един абсолютно рационален контрол върху поетите ангажиманти, – каза той.

Там ще се наложи да се изпълняват обещания – може би това е голямата промяна от снощи, заключи Радев. Той взе повод от казаното от премиера Борисов, че ще постави в ЕС въпроса за българските загуби от руското ембарго и призова за проактивна позиция на българското правителство пред Брюксел:

- (Премиерът Борисов) Не трябва да чака да бъде поканен там. Трябва всеки ден ада се напомня на тези бюрократи в Брюксел, че има една държава като България, която е много по-дисциплинирана от Гърция, много по-бедна и не иска чужди пари. Иска си нейните пари. И от тази гледна точка урокът за българските политици е да могат да преговарят добре, за добри условия за българския бизнес и за българските пенсионери.

Вижте във видеото цялото интервю с Радосвет Радев.

Дата: 14.07.2015

Източник: БНТ

Прочетено: 1885