16.07.2015

„Пит Бокс“ ЕООД ще изгради нов логистичен център. Той ще бъде разположен в с. Маджерито, община Стара Загора. Инвестицията е в размер на €1,9 млн. като инвестиционният кредит е отпуснат от Societe Generale Експресбанк и Регионалният фонд за градско развитие по европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA.

Логистичната база ще бъде отдадена под наем дългосрочно на най-голямата българска компания за куриерски услуги Speedy. Сградата ще бъде главен център за прегрупиране и претоварване на палетни пратки – една от най-бързо развиващите се бизнес линии на Speedy.

Логистичната база ще бъде изградена на част от територията на бившия държавен птицекомбинат край Стара Загора и ще има площ от 5 400 кв. метра. Проектът се ползва и с подкрепата на община Стара Загора, заради съответствието с усилията на общината за развитие на местния бизнес климат, насърчаването на инвестиции и откриването на нови работни места в региона. В резултат на инвестицията ще бъдат разкрити между 10 и 15 постоянни, както и 40 временни работни места за периода на изпълнение на строителството.

Проектът на „Пит Бокс" ЕООД е шестият JESSICA проект в Стара Загора след рехабилитацията на Централния градски пазар, двата проекта за реновация на стадион „Трейс Арена” в кв. Кольо Ганчев , реконструкцията на закрития плувен басейн в града и модернизацията на част от производствените сгради на Холдинг Загора.

***

JESSICA е инициатива на Европейския Фонд за Регионално Развитие за подкрепа на устойчиви инвестиции в градска инфраструктура, наследство, образователни, спортни и културни обекти, повторно разработване на запустели терени и др. Регионалният фонд за градско развитие управлява средствата по JESSICA за Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен.

Дата: 16.07.2015

Източник: Economy.bg

Прочетено: 1503