01.02.2016

България слиза с пет места надолу в класацията и заема 60-о от общо 186 места.

Корупцията и несигурната политическа обстановка влошиха икономическата свобода в България, според годишния доклад на фондация "Херитидж" и в. "Уолстрийт джърнъл".

България слиза с пет места надолу в класацията и заема 60-о от общо 186 места. Изпреварени сме дори от страни като Македония и Албания, съобщава БНР.

Корупцията остава сериозен проблем в България, пишат експертите в доклада си. Те посочват намесата на Европейския съюз на няколко пъти заради енергийния сектор и фалита на Корпоративна търговска банка. 

Корупцията и неадекватната публична администрация, слабата съдебна система и организираната престъпност продължават да пречат на икономическото развитие на България. Имуществените права не са добре защитени, коментират още анализаторите. Те отчитат и положителни промени, например – по-добро управление на публичните финанси и ефективността на регулаторите. 

На първите три места в класацията са Хонконг, Сингапур и Нова Зеландия, но и при трите държави има намаляване на показателите спрямо година по-рано.

Дата: 01.02.2016

Източник: Гласове

Прочетено: 1802