10.03.2016

Предметът на договора включва - външна физическа ограда, главен команден и контролен център, преустройство на административни офиси и други. - See more at: http://novinite.bg/articles/107501/Ministar-Petkova-sprya-obshtestvena-porachka-na-TEC-Marica-Iztok-2#sthash.dsweDdNi.dpuf

Енергийният министър Теменужка Петкова разпореди прекратяване на поръчката на държавната ТЕЦ „Марица-изток“ 2 ЕАД 2 с предмет „Инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на Главната командно-контролна система за сигурност по част от периметъра на северната дъга и прилежащите й обекти“. Прекратяването е разпоредено след като министър-председателят Бойко Борисов възложи на инспекторатите към министерствата да извършат проверка на обществените поръчки.

Предметът на договора включва - външна физическа ограда, главен команден и контролен център, преустройство на административни офиси и други.

Поръчката е стартирана през юни 2014 г. без обявена прогнозна стойност . Въз основа на нея е сключено рамково споразумение, в което също липсва прогнозна стойност, което е предпоставка за възлагането на дейности без лимит, съобщиха от Министерство на енергетиката.

На 28 януари 2016 г. е сключен договор по рамковото споразумение на стойност 29 280 900 лв. без ДДС. ТЕЦ 2 реализира загуба за 2015 г. и към момента има недостиг на финансови средства за регулярно разплащане с доставчици и контрагенти. В този смисъл възлагането на подобни дейности към този момент и при тези условия е неоправдано. Агенцията за държавна финансова инспекция в момента извършва проверка в държавното дружество. Обект на проверка е и законосъобразността на проведената през юни 2014 г. поръчка, уточняват от енергийното ведомство.

 

Дата: 10.03.2016

Източник: Novinite.bg

Прочетено: 1070