17.03.2016

Вече няма да има различни срокове за едноличните търговци, ООД, ЕООД и АД. За всички търговци крайният срок вече ще е 30 юни.

Агенцията по вписванията припомни на фирмите, че от тази година са в сила нови крайни срокове за подаването на годишните финансови отчети.

Вече няма да има различни срокове за едноличните търговци, ООД, ЕООД и АД. За всички търговци крайният срок вече ще е 30 юни. Срокът е в сила както за подаване на документите на място, така и за изпращането им по електронен път.

Промяната е направена чрез Закона за счетоводството и е в сила от 1 януари тази година.

Новите срокове се отнасят за ГФО и консолидирания финансов отчет, за годишния доклад за дейността и годишния консолидиран доклад за дейността, приети от общото събрание и съдружниците/акционерите или от съответния орган чрез заявяване и представяне за обявяване в Търговския регистър.

Съгласно ал. 9 на чл. 38 от Закона за счетоводството е предвидено, че задължения в ал. 1 до 8 не се прилагат за бюджетните предприятия и eдноличните търговци, които не подлежат на задължителен независим финансов одит, уточняват от Агенцията.

Дата: 17.03.2016

Източник: offnews.bg

Прочетено: 1891