11.11.2016

На 9 ноември в Национален дом на техниката стартира VII-то национално изложение „ИЗОБРЕТЕНИЯ * ТРАНСФЕР * ИНОВАЦИИ“ (ИTИ’2016) под мотото - "Дни на креативността и иновациите". Събитието се провежда под патронажа на Министерство на образованието и науката, организирано от Съюза на изобретателите в България – СИБ, партньор на ИКЕМ

Изложението е среща на изобретатели, селекционери, производители,  патентни специалисти, научни работници и др., Целта е осъществяването на бизнес контакти, привличане на инвеститори и вниманието на медиите, към изобретателската и научно-техническата дейност, което от своя страна да стимулира младите хора към новаторство и предприемачество.

ИКЕМ се представи с презентация на г-н Боян Захариев на тема „Състояние за електрическата мобилност в България“, където бяха представени освен статистически данни за състоянието на електрическата мобилност (ЕМ) у нас и по света, така и политиката на браншовата организация ИКЕМ за развитие и някои интересни предстоящи аспекти за индустриално и бизнес развитие, върху които се работи.

Основните акценти бяха:

  • революционния ръст на продажбите на ЕПС за периода юли 2015/2016- Китай 162%, САЩ 54%, Европа 24%, България 24%;
  • скок на процентите инсталирани зарядни колонки (ЗК) за ЕПС в България, който е около 105%;
  • успешния старт на платформата БУЛЧАРДЖ и първи присъединени ЗК към нея. Акционерното дружество ИКЕМ АД продължава да работи по изчисленията и синтеза на продуктите от инвестиционния си портфейл, който ще даде възможност за разработване, комерсиализация, серийно производство и пазарна реализация на ключовите иновационни продукти и услуги.

Очаква се кампанията по стартиране на предлагане на инвестиционните продукти да започне в началото на 2017.

С презентация на тема „Подготовка на проектни предложения по Рамковата програма на ЕС за научни изследвания и иновации – Хоризонт 2020“ участва и експерт от МОН – Димитър Асенов, главен експерт в Дирекция „Наука“ и доц. д-р Влади Манев с изложение на тема „Политика за създаване на иновативно мислещи специалисти“.

ИКЕМ благодари в лицето на г-н Марио Христов, Председател на на Съюза на изобретателите в България, за доброто партньорство в годините и за възможността за пореден път да участва в това престижно събитие.

Изложението ще продължи до 12-ти ноември, когато ще е и официалното закриване.

Презентация - за сваляне 

Презентация - за сваляне

Дата: 11.11.2016

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 2855