17.02.2017

Вече трети ден деца от цялата страна, членове на клубовете „Млади възрожденци“, участват в почетен караул пред паметника на Васил Левски

По повод 144 години от гибелта на Васил Левски цветя пред паметника на Апостола на свободата от името на Българската стопанска камара поднесе зам.-председателят на камарата Маргарита Попова.

Вече трети ден деца от цялата страна, членове на клубовете „Млади възрожденци“, участват в почетен караул пред паметника на Васил Левски, облечени в униформи, копие на тази, с която Апостола на свободата се е снимал през 1868 г. в Букурещ, с калпачета с лъвски знаци и с истински пушки „Манлихер” в ръце.

Инициативата е на Общобългарския комитет „Васил Левски“, с председател Васил Василев,  и се провежда от 2014 г. под патронажа на г-жа Попова, в качеството й на вицепрезидент на Република България. Днес на караул пред паметника на Васил Левски бяха децата от Начално училище „Хр. Ботев“ – Плевен, с директор Цветелин Горанов.

Продължавам да бъда съпричастна към родолюбивата инициатива на Общобългарския комитет „Васил Левски“. Радостна съм, че има толкова много мислещи и отстояващи българските ценности деца и учители. Ние заедно ще продължим да търсим и развиваме уменията и знанията за България и българите“, каза Маргарита Попова по време на срещата си с организаторите и участниците в почетния караул.

В движението „Млади възрожденци“ членуват общо над 3500 деца, обединени в 255 клуба в цялата страна и един в Чикаго (САЩ). На 6 май т.г. ще се проведе третата Национална среща на клубовете „Млади възрожденци“.

ВЖ. СНИМКИ

Дата: 17.02.2017

Източник: БСК

Прочетено: 1837