17.03.2017

На 17 март 2017 г. беше учредена регионална структура на БСК в гр. Дупница

На 17 март 2017 г. беше учредена регионална структура на Българска стопанска камара в гр. Дупница, с наименование Индустриална стопанска асоциация- Дупница.

Официални гости на събитието бяха Добри Митрев – зам.-главен секрета на БСК, Мирослав Тончев - главен директор "Регионални организации" в БСК, и Сашо Зашев - председател на регионалната организация в Кюстендил.

За създаването на сдружението бяха поканени знакови личности на различните браншови отрасли на местния бизнес. Присъстваха инж. Иван Близнаков - собственик на верига магазини в страната и цехове за производство с марката „СТАД”, инж. Даниела Симова – собственик на „Бодастил”, Пламен Кръстев - директор на „Тих труд”, Георги Илиев - собственик на магазин за работно облекло и лични предпазни средства, д-р Анжелина Божилова, инж. Алексей Ершов - собственик на фирма за технически надзор в Кюстендил, Гергана Иванова - собственик на счетоводна къща, Георги Григоров - собственик на шивашки фирми за обувки, Илиан Миланов - собственик на строителна фирма „Меридиан”, Борис Христов - регионален директор на „ВИП Секюрити”, Цветан Видински, земеделски производители, търговци, строители и много други.

Поради ангажимент, не присъстваха, но потвърдиха участието си в сдружението Кирил Зарев - собственик на фирма „Фактор”, Тодор Георгиев - собственик на рекламна къща “Атера дизайн”, Галина Василчева - управител на фирма „Галимед” за трудова медицина, Христо Карабельов - управител на фирма” Технолифт”.

На провелото се първо Общо събрание беше избран 5-членен Управителен съвет  с председател инж. Леонид Хаздай и членове: адвокат Йонко Гергов, инж. Даниела Симова, Георги Илиев и Гергана Иванова.

Леонид Хаздай е собственик на фирми за производство и поддръжка на повдигателни съоръжения и леки метални конструкции, представител за България на две италиански фирми за части за асансьори. Завършил е ТУ–София, специалност „Технология на машиностроенето", специализирал е икономика – „Банки и финансов надзор”. В момента е докторант към ТУ-София, катедра „Подемно-транспортна техника”.

В първото си изказване пред Общото събрание Леонид Хаздай каза:

„Всички вие виждате, че работим в една ненормална обстановка и години наред на бизнеса в България се налага да се развива и живее без особената помощ на администрациите и институциите, а понякога и въпреки тях. Не говоря само за местни, но и за национални такава. Излишно е да давам примера с хан Кубрат и снопа с пръчките , но на всички ни е ясно, че отделната единица в бизнеса много по-трудно ще се справи с порочните практики, отколкото, когато имаме и защитаваме един колективен интерес. Тогава вероятността да ни обърнат внимание е много по-голяма, както и възможностите и експертизата, която може да използваме. Понеже всички в предварителните срещи ме питаха "Какви са задълженията на членовете?", аз ви отговарям сега. Ако го чувствате като задължение, просто няма смисъл да членувате в това сдружение. Целта му е да бъде генератор на идеи, които ще подобрят бизнес климата в региона и които евентуално могат да бъдат и национални, като в същото време, всеки член може да разчита на експертизата на редица професионалисти и експерти на БСК. Да бъде, също така, лакмуса, който следи за правилните действия и провежданите политики в района и коректив, ако това е по силите ни. Понеже използвах думата политика, искам да уточня, че ние не говорим за политика, говорим за политики. Политики в най-чистия вид на тази дума. Макар че обикновено терминът се прилага за правителствата, „политика” е термин, който се използва при управление на всички човешки групови взаимодействия, включително и корпоративни. Стратегия за развитие, финасова стабилност и т.н. - това ние трябва да влагаме в смисъла на тази дума”.

Българската стопанска камара (БСК) е неправителствена организация, учредена през 1980 г. В своята над 36-годишна история БСК се утвърдило като един от водещите партньори на държавата при определянето на икономическата политика, запазвайки своята партийна неангажираност и водейки се единствено от принципите за национално отговорно поведение, компетентност и коректност.

Основната мисия на Камарата е постигане на свободно, справедливо и съпричастно общество, основано на култ към труда, образованието и културата на човешкия ресурс – основен двигател на прогреса, а гобалната й цел е ускорено и устойчиво индустриално и социално развитие, близко до европейските икономически и социални достижения

Сртуктурата на регионалното сдружение е отворена и заявления за членство могат да подадат всички представители на бизнеса в региона.

 

 

 

Дата: 17.03.2017

Източник: БСК

Прочетено: 5009