23.11.2017

Днес 28 лидери на големи мултинационални компании в Европа публикуваха изявление, в което посочват пълната си подкрепа за увеличаване на амбицията за следващата водеща програма за финансиране на научните изследвания и иновациите в ЕС (funding programme - FP9).

Подписалите се от различни сектори и държави са главните изпълнителни директори и ръководители на:

Alcoa Corporation, BASF SE, BAYER AG, Robert BOSCH GmbH, EDF, ENGIE, Ени, GE Европа, Хенкел AG & Ко KGaA, IBM Европа, INEOS Груп AG, Infineon Technologies AG, Lhoist Group, Marcegaglia Steel SpA, MYTILINEOS SA, Norsk Hydro ASA, Philips, Salzgitter AG, Siemens AG, Solvay SA, Statoil ASA, Tata Consultancy Services Ltd, Thermo Fisher Scientific Inc., Veolia Environnement, voestalpine AG, Volvo Group, Wienerberger AG.

Генералният директор на BusinessEurope Маркус Байрер коментира:

"Днешното изявление е силен сигнал, че програмите на ЕС за финансиране на научните изследвания и иновациите са решаващи за финансиране на проекти с ясна добавена стойност за ЕС. В същото време, то показва, че ангажиментът от страна на компаниите е незаменим, за да бъдат успешни тези програми. Продължаващата дискусия относно следващия бюджет на ЕС и структурата на FP9 е възможност за увеличаване на бюджета за научни изследвания и иновации, за укрепване на подхода на сътрудничество и за преодоляване на дефицита на иновации в Европа ".

Вижте още тук:

Дата: 23.11.2017

Източник: BUSINESSEUROPE

Прочетено: 9179