06.12.2017

На проведеното на 6 декември 2017 г. годишно общо-отчетно изборно събрание бе избран нов председател на УС на БААИК инж. Атанас Ангелов, управител на фирма "Контрол – Инвест" ЕООД. Промяната се наложи поради изтичането на двата последователни мандата на досегашния председател инж. Мирослав Йорданов, който единодушно бе избран за почетен председател на асоциацията и ще продължи да работи съвместно с новото ръководство.

За председател на Контролния съвет на асоциацията бе избран инж. Живко Тенев, управител на фирма "Т 7 Консулт" ЕООД.

На мястото на оттеглилите се досегашни членове на УС инж. Красимира Петкова и инж. Милчо Кръстев Общото събрание гласува кандидатурите на инж. Петя Найденова, управител на "Трансконсулт – БГ" ООД и инж. Сава Тачев, управител на "Стройнорм" ЕООД. 

Новият председател инж. Ангелов е дългогодишен член на Контролния съвет на БААИК и е сред учредителите на асоциацията.

Управляваната от него фирма "Контрол – Инвест" извършва оценка на съответствието на проектната документация с основните изисквания към строежа, строителен и инвеститорски надзор, координира безопасността на строежите, извършва обследване за енергийна ефективност и сертифициране на сгради, обследване на техническите характеристики на сградите и изготвя технически паспорти, оценки на недвижими имоти, машини и съоръжения, търговски предприятия и вземания и други.

Сред по-значимите обекти, на които фирмата е упражнявала строителен надзор и оценка за съответствие са: Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика" /т.нар. Ларго/ в центъра на София /първи, втори и трети етапи/, Националната галерия "Квадрат 500", Античния стадион в Пловдив и редица други обекти от национално значение на територията на страната.

Инж. Ангелов ще продължи ползотворното сътрудничество с МРРБ, ДНСК, с останалите браншови организации и медиите с цел да затвърди имиджа на консултанта като отговорен участник в инвестиционния процес.

Дата: 06.12.2017

Източник: БААИК

Прочетено: 1850