Дата: 15.05.2018

Източник: Българска фасилити мениджмънт асоциация

Прочетено: 1040

Ден преди Световния ден на Фасилити мениджмънта, Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) събра на специално събитие управителния си съвет, своите членове, партньорски организации, медии и приятели. 

Иван Велков, председател на УС на БГФМА, поздрави в аванс присъстващите с професионалния им празник. В изказването си той акцентира върху мотото, под което се провеждат тазгодишните събития по целия свят, а именно как предоставяйки положителни преживявания, може да се подобрява качеството на живот. „Фасилити мениджмънта в съвременния, динамичен и забързан свят, става все по-ключов и необходим елемент в опазването, поддържането, изграждането и непрекъснатото надграждане на качеството на живот, на среда, която устойчиво и методично повишава синергично ползите и удоволствието от прогреса, технологиите и взаимотношенията ни.”, каза Иван Велков. 

Европейските тенденции във Фасилити мениджмънта (ФМ) бяха в основата на изложението на Горан Миланов, вице-президент на EuroFM. Той сподели актуална информация за предстоящата EFMC 2018 – Европейската фасилити мениджмънт конференция, която ще се проведе в периода 5-8 юни 2018 г. в София. „Събитието ще привлече интереса както на европейския, така и на световния ФМ бизнес. Интересен е фактът, че именно тук в България ще бъдат представени и първите Посланици на добра воля на европейската и световна ФМ индустрия, които ще работят активно за нейното развитие и популяризиране.”, каза Горан Миланов. 

Специален гост на събитието бе арх. Весела Вълчева-МакГий, председател на УС на Българския съвет за устойчиво развитие (BGBC), която разказа за разработването на ''зелен'' наръчник за управление на сгради, който е съвместен проект между БГФМА и Българския съвет за устойчиво развитие (BGBC). Част от нейното изказване бяха и теми като събитието с IFC и Световна Банка за достъпен нов инструмент за устойчиво строителство EDGE, както и въведеждането на GRESB в България за оценка на портфолиа на недвижими имоти.  

Всички снимки от събитието очаквайте скоро, публикувани на нашия сайт, както и в социалната ни страница. 

Благодарим на колегите и приятелите, които днес бяха наши гости и уважиха специалното ни събитие.