28.08.2018

Изпълнителният председател на БСК Радосвет Радев разговаря днес, 28 август 2018 г., с Богомил Богданов – новоназначения ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) в Черна гора, с допълнителна акредитация за Босна и Херцеговина.

По време на срещата бяха обсъдени икономическите връзки между България и Черна гора, както и възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество. „В календара на търговските изложения в Черна гора акцент е поставен върху леката и хранително-вкусовата промишленост“, информира Богомил Богданов и отбеляза, че има сериозен потенциал за навлизане на черногорския пазар на български стоки от тези продуктови групи.

Потенциално интересни за българските компании са и възможностите за участие в инфраструктурни проекти, за които е осигурено финансиране от страна на Китай и ЕС.

Основната задача, която бъдещият ни търговски представител си поставя, е подобряването на стокообмена между България и Черна гора. В тази връзка, Богомил Богданов сподели, че ще разчита и на засилената комуникация с Българската стопанска камара, така че информацията за потенциалните бизнес възможности да достига максимално бързо до членовете на камарата.

Дата: 28.08.2018

Източник: БСК

Прочетено: 10368