05.10.2018

Инициативната група на ИКЕМ за създаване на устойчив образователен модел проведе конкурс за есе на тема „Моето бъдеще - иновации, електромобилност и ядрената енергетика“ за учениците от професионалните гимназии с новите паралелки „Електрически превозни средства“. Конкурсът се организира съвместно с Българско ядрено дружество и АЕЦ Козлодуй „Нови мощности“ с подкрепата на АЕЦ Козлодуй и Община Козлодуй.

Бяха отличени по 4 ученици от три професионални гимназии в Русе, Гоце Делчев и Своге. Трите най-добри есета бяха наградени с грамоти за първо, второ и трето място, както следва:

I.   Роберт Иванов - ПГМТ „Юрий Гагарин“, гр. Русе

II.  Любомир Станчев - ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“, гр. Гоце Делчев

III. Биляна Емилова - ПГ “Велизар Пеев“, гр. Своге:

Награждаването се състоя  на 04-10-2018 г. на кораба „Радецки“, където официалните гости  отправиха приветствия и поздравления към участниците.

На церемонията присъстваха: Николай Николов - зам.-кмет на община Козлодуй, Янчо Янков – директор „Производство“ в АЕЦ Козлодуй, Любен Маринов – изп. директор в АЕЦ Козлодуй „Нови мощности“, Петя Вряшкова – председател на Младежката секция на Българско ядрено дружество, Илия Левков – председател на ИКЕМ и Иван Костов – Главен секретар на ИКЕМ.

На  5 октомври 2018 г. учениците ще имат възможността да посетят АЕЦ „Козлодуй“ и ще бъдат допуснати под специален режим в турбинна зала и залата за управление на реактора.

Дата: 05.10.2018

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 4438