26.02.2019

Това каза пред журналисти в МС председателят на БСК след среща с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Получихме уверение, че регламентите, които ни притесняват в Наредбата за регистрация на касовите апарати към НАП, ще бъдат преразгледани. Това каза пред журналисти в Министерски съвет председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев след среща с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов относно регистрациите на касовите апарати към НАП, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Българска стопанска камара категорично застава в позиция за борба със сивата икономика и от тази гледна точка усилието и целта на Наредбата 18 е нещо, което трябва да бъде приветствано", посочи той.

"Това, което е особено удовлетворително от нашата среща, е че голяма част от притесненията, на около 60 браншови организации, членуващи в камарата, бяха чути и си казахме при премиера, че тези 7 месеца до влизането в сила на наредбата не трябва да изтекат като вода в пясъка, а да направим необходимото и двете страни Наредба 18 да бъде една модерна норма, регламентираща и фискалните процеси да бъдат коректно отразявани", обясни Радев.

"Основната тревога, която изразяваха членовете на БСК, е по някои конкретни регламенти в наредбата. Получихме категорично и ясно съгласие да бъдат огледани прецизно едно към едно, и там където може да се намери по-добро решение, имаме увереността, че в диалог ще бъде постигнато", обяви председателят на БСК.

Дата: 26.02.2019

Източник: Информационна агенция "Фокус"

Прочетено: 3577