23.05.2019

Председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев бе на опознавателна визита в Силистра. По време на срещата си с кмета на общината – д-р Юлиан Найденов, Радев представи плановете си за подновяване на сътрудничеството между местната власт и структурите на БСК по места.

Градоначалникът изложи факти за бизнес средата в общината, подчертавайки, че в Силистра ситуацията е по-различна от тази в страната. Найденов сподели някои от основните трудности, пред които е изправена местната икономика, и проблемите, за които трябва да търси решение администрацията.

Пред председателя на БСК бяха представени и трудностите, с които е съпътствана реализацията на един от най-значимите проекти за региона- строителството на Дунав мост Силистра- Кълъраш. Според последната актуализирана карта на ЕК, на българо-румънския участък на реката са предвидени за реализация общо пет моста.

Радосвет Радев изрази готовност за сътрудничество по отношения подкрепата за реализацията на този голям проект, от гледна точка позицията на бизнеса, както в региона, така и в страната. Той изрази също и намерението си Българската стопанска камара да развива потенциала си на местно ниво в сътрудничество с администрацията. 

Дата: 23.05.2019

Прочетено: 1532