01.07.2019

През тази година пивоварите отново са изключително активни и заедно със Столична община организираха спортни празници в три училища в София.

Започва Детската полицейска академия в Община Велико Търново

На 2 юли, на стадиона в град Дебелец се открива 9-тото издание на Лятната детска полицейска академия в Община Велико Търново. От началото на юли, във всичките 20 младежки центъра на Общината, през целия сезон стотици деца ще участват в спортни и интерактивни занимания за превенция. Активно ще се използват специализираните площадки с. Балван за пътна и пожарна безопасност, приложно колоездене и оцеляване в природата. Така ваканцията ще бъде много забавна, изпълнена с приятелства и игри, както и полезна за децата от всички възрасти.

Организатори на Лятната детска полицейска академия са Община Велико Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Сдружението на кметовете „Янтра 2001”, ОД на МВР, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Съюзът на пивоварите (СПБ) за пета поредна година се включва в тази инициатива с кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“. Тя насърчава и популяризира като работещи модели за превенция масовият спорт и общуването между възрастни и деца.

„Всички членове на Съюза на пивоварите са много удовлетворени от резултатите на кампанията до момента. Благодарение на съвместните ни усилия с партньорите и успешното ни сътрудничество, участниците в дейностите за спорт и превенция са вече над 50 000 от 16 области на страната. Само за първите 6 месеца на тази година в инициативата са се включили ученици от 23 училища. По този начин спортът и творческите занимания се популяризират все по-широко като обща превенция за рисковото поведение на децата“ коментира Ивана Радомирова, изпълнителен директор на СПБ.

През тази година пивоварите отново са изключително активни и заедно със Столична община организираха спортни празници в три училища в София. Продължава и партньорството с Главна дирекция „Национална полиция“, благодарение на което всички училища от Смолян и Благоевград участваха в спортни състезания и викторини. На тези прояви нямаше победители и победени. Учениците се радваха на своите постижения и висок спортен дух, за което получиха насърчителни награди, медали и купи от Съюза на пивоварите.

„Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ се финансира на 100% от членовете на СПБ. От стартирането на кампанията досега сдружението дарява средства и влага доброволен труд в облагородяване на средата, за превенция, спорт и здравословен начин живот.

Допълнителна информация:

От 2010 г. Съюзът на пивоварите в България осъществява програма за превенция употребата на алкохол от лица под 18 години.

От 2012 г. стартира кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“. Целта е да се популяризират спортът и физическото възпитание като възможност за израстване, социализация и здравословно семейно общуване.

През 2019 г. членове на СПБ са: ,,Болярка ВТ” АД, „Бритос” ЕООД, ,,Загорка” АД, ,,Каменица” АД, ,,Карлсберг България” АД, ,,Ломско пиво” АД, ,,Доровски инвест“ ООД.

                                   

За повече информация: www.pivovari.com

За контакти:

Секретариат на Съюза на пивоварите в България

Тел: 02/ 989 40 24; 0885 05 72 14

E-mail: ubb@i-n.net

 

 

Дата: 01.07.2019

Източник: Съюз на пивоварите в България

Прочетено: 2067