17.07.2019

Фирми не изключват възможността да търсят правата си и по съдебен път, ако могат да докажат претърпени вреди или пропуснати ползи от разкриването на служебна информация.

"Бизнесът реагира остро на изтичането на информация от базата данни на НАП. Български фирми не изключват възможността да търсят правата си и по съдебен път, ако могат да докажат претърпени вреди или пропуснати ползи от разкриването на служебна информация". Това коментира за "Хоризонт" заместник-председателят на Българската стопанска камара Станислав Попдончев. Той подчерта, че бизнесът не е удовлетворен от отговорите, които получава от властта относно: 

"Обхвата на изтеклата информация и доколко всъщност информацията може да се ползва от трети лица, за да бъде оказан натиск на фирми или на граждани по някакъв начин. Най-малкото всеки един гражданин, зависи каква информация има в него, може да бъде профилиран на база на доходи, на здравен статус и така нататък.. Чувствам се уязвим. Безспорно днес едва ли има гражданин или бизнес, който да не се чувства уязвим от изтеклата информация. Наистина, начините, по които някой може да си послужи с такава информация, са неизброими".

Интервюто със Станислав Попдончев можете да чуете в звуковия файл

Дата: 17.07.2019

Източник: БНР

Прочетено: 2065