19.08.2019

На 17 август 2019 г. се състоя тържественото освещаване на новия параклис в панагюрското село Оборище. Храмът се издига в местност край селото и носи името на Света Богородица. Параклисът е изграден изцяло със средства, дарени от собствениците на фирма „Фаиър“ ООД (член на Българска стопанска камара).

Храмът бе осветен от свещеноиконом Атанас Манолов - архиерейски наместник на Панагюрска духовна околия, в съслужие със свещеници от епархията - Протойерей Ангел Разградлиев, свещеник Румен Стоименов и свещеник Костадин Веришапков.

“От днес православните християни, живеещи тук ще имат още едно място, където да отправят молитвите си, да се приближат до Бога и да се ползват от благодатните тайнства на Светата Църква. Нека този храм ви обединява в доброто, което правите и укрепва вярата ви“ – пожела владиката на събралото се множество.

На освещаването присъстваха кметът на Панагюрище Никола Белишки, кметът на село Оборище Милко Ангелов,  председателят на УС и изпълнителен директор на Асарел Медет АД Делчо Николов, представители на Българска стопанска камара – Мирослав Тончев, гл. директор „Работодателски системи“ и Росен Сиркьов, директор „Браншови организации“, други представители на бизнеса и жители.

Бяха отправенипоздравителни адреси от името на председателя на Българска стопанска камара - Радосвет Радев и председателя на Надзорния съвет на Асарел Медет АД – Димитър Цоцорков

Построяването на параклиса е поредната благородна инициатива, която се реализира с подкрепата на семейство Дуракови. 

 

Дата: 19.08.2019

Източник: БСК

Прочетено: 3868