24.03.2020

През изминалата седмица с ръководството на УМБАЛ „Канев“ се свързаха представители на русенския бизнес, които заявиха своето желание да помогнат на Голямата русенска болница , в усилията и да се подготви за борбата с COVID-19. 

Ето какво казват от болницата в писмо до медиите: „Изразяваме своята искрена благодарност и РЕСПЕКТ към русенските компании, които до този момент са дарили в апаратура и консумативи за близо 300 хиляди лева. Това са куриерска фирма ЕКОНТ, която закупи медицинска апаратура за 250 хиляди лева;  „Нетуоркс България“, която също закупи апаратура за 20 хиляди лева  и Българската банка за развитие, която закупи консумативи и апаратура за 22 хиляди лева.

Благодарим и на много русенски фирми, които ежедневно даряват защитни облекла и маски за персонала на лечебното заведение.

Изразяваме и огромната си благодарност към Русенската стопанска камара, която успя да обедини русенския бизнес в тази извънредна за всички нас ситуация.

Още русенски фирми са заявили готовност да ни подкрепят, за да можем да сме напълно подготвени да посрещнем предизвикателството, пред което сме изправени.

Респект и благодарност към всеки един от дарителите! С Вашата щедрост и съпричастност давате сила и увереност на всички, които работят в Университетска болница „Канев“!

Дата: 24.03.2020

Източник: Дарик

Прочетено: 1482